By - Tom Cosyns

Een massage op vakantie is goed voor jou

Ik mag van de gelegenheid gebruik maken en neem plaats op de plek, waar Monique haar cliënten ontvangt. De intens serene sfeer en de geurloze olie op mijn armen, brengen me in een mum van tijd terug bij mezelf. Peggy kijkt toe hoe ik langzaam wegzak in mijn eigen lichaam en geest.

Het gesprek later blijft als een warm wolkendek in me hangen. Het duurt even voordat ik weer terug in de interviewruimte ben. Het effect van de massage ontroert me. Wat geweldig dat er ook in Limburg plekken zijn waar de kankerpatiënt zich even niet groot hoeft te houden, maar waar ze gewoon mens kunnen zijn in al hun emotionele en lichamelijke verwarring.

Een massage op vakantie is goed voor jou

Zij weten als geen ander hoeveel deze ziekte doet in de breedste zin van het woord. Door hun opleiding kunnen ze de massage op een verantwoorde manier geven, binnen de grens en conditie van de cliënt – massage maastricht centrum. Om de beste zorg uit te kunnen dragen, wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen met een lijst aan vragen (body pleasure maastricht).

Van belang is en blijft dat er vanuit de cliënt gedacht wordt, rekening houdend met wat wel en niet kan binnen het medische verhaal. En alhoewel de wens van de cliënt heilig is, moet er rekening worden gehouden met contra-indicaties. Bepaalde massages kunnen niet altijd toegepast worden. Dan is het zaak om de cliënt mee te nemen in het nieuwe proces en samen uit te vinden, welke liefdevolle aanraking wel van toepassing kan zijn.

Sport & Ontspanningsmassage

“De aandacht voor jou als mens verdwijnt naar de achtergrond”. Beide therapeuten zien bij Massage bij Kanker dat klachten als pijn, misselijkheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie en eventuele depressiviteit kunnen verminderen. Het verbetert de kwaliteit van leven. Het zal je als mens weer laten voelen en je helpen terug in contact te komen met je eigen lichaam.

Kies bewust voor een massage voordat je op reis vertrekt en ga langs bij  personal trainer mechelen ! Verbeter je fitheid en verleg je mentale grenzen dankzij personal training. Aan de hand van een persoonlijk plan kan ook jij de resultaten halen waar je van droomt. Een metamorfose die vandaag nog kan beginnen. bij Personal Coach Mechelen.

Een massage verbetert de bloedcirculatie in je lichaam en dat is enorm belangrijk. Via je bloed worden voedingsstoffen naar de juiste plekken vervoerd en worden afvalstoffen juist weer afgevoerd. Ook voor onze spieren is een goede doorbloeding belangrijk. Zogeheten ‘knopen’ in je spieren zorgen ervoor dat melkzuur ophoopt en je een dof en zwaar gevoel op die plek kunt voelen. Niet echt prettig als je net op vakantie bent. Het wegmasseren van een knoop zorgt ervoor dat het melkzuur weer goed weg kan en je je daardoor meteen een stuk beter zult voelen. Het weghalen van een knoop in je nek of schouders kan er zelfs voor zorgen dat je hoofd een stuk vrijer voelt en er een hoop energie en spanning vrijkomt.

Hoe lang de massage duurt verschilt dus per cliënt. Het instituut waar Peggy en Monique hun training kregen en nog jaarlijks voor een training moeten terugkomen, heeft tegenwoordig ook een speciale ziekenhuistraining voor Massage bij Kanker van een week in een ziekenhuis. Monique: “een prachtige ontwikkeling waar ik in de toekomst absoluut iets mee wil gaan doen”.

Voor Peggy is het “geven” tijdens een massage het mooiste dat ze uit de massage voor zichzelf kan halen. Monique beaamt dit en vult aan dat ze nog steeds ontroerd kan raken van het feit dat liefdevolle aanraking zoveel met een cliënt kan doen. massage maastricht centrum. In het zware proces, ongeacht in welke fase de cliënt zich bevindt, voegt het iets toe: de aandacht, het mens zijn, het wegvallen van medische beladenheid en de aanraking van het lichaam op plaatsen waar verhalen schuil achter gaan.

Cliënten komen tijdens de massage na lange tijd weer tot zichzelf en beseffen dan pas wat de ziekte allemaal met hen gedaan heeft of nog steeds met hun doet. De mens zien De complementaire zorg, die Monique en Peggy als aanvulling op de reguliere zorg kunnen aanbieden is helaas niet bij elke patiënt bekend.

En alhoewel er steeds meer artsen open staan om deze complementaire zorg ook aan hun patiënten te kunnen aanbieden, is en blijft de mens achter de ziekte in de reguliere gezondheidszorg helaas te vaak onzichtbaar. Het onbegrip dat veel kankerpatiënten tijdens, maar zeker ook na de behandelingen ervaren is een doorn in het oog van beide therapeuten.

De patiënt is geen patiënt meer en wordt met een handdruk de wereld ingestuurd. Echter de rugzak vol gevoelens en onverwerkte gedachten, die de patiënt meezeult, blijven naast de lichamelijke littekens een aandachtspunt. De gewenste orde van de dag is lastiger te bereiken dan men denkt. Peggy en Monique zijn als specialist op het gebied van Massage bij Kanker, getraind om patiënten, ook na jaren van “schoon” zijn, te begeleiden om zichzelf weer terug te vinden (thaise massage maastricht).

Kan er weer een maandje tegenaan. Kortom een aanrader!15. Thai Spirit – Burgemeester Snijdersstraat 17, BG Wijnandsrade 2 reviews, In een woord, geweldig! Dat zo’n klein vrouwtje zoveel kracht heeft is ongelooflijk. Ik voelde me als herboren. 16. Praktijk Carin Smeets – Parrestraat 17, LJ Eijsden 1 review, Lieve vriendelijke vrouw die haar beroep
Holistische Oost-West benadering Bij Thai Dee staat een holistische Oost-West benadering centraal – corry massage. Eeuwenoude oosterse kennis en inzichten worden gecombineerd met hedendaagse westerse kennis en inzichten. Ze versterken elkaar. Helpen je gerichter te behandelen. Combineer je dit met aanwezigheid, afstemming op wat het lichaam je vertelt onder je handen en de intentie van Metta (Loving kindness) dan ontstaat een zeer diep doorwerkende massage die helemaal is afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de ontvanger.